Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

Nina, Ruben, Alfa en de negentigjarige mevrouw Vis hebben samen het Ministerie van Oplossingen opnieuw opgericht (in boek 1, Het Ministerie van Oplossingen). Het Ministerie van Oplossingen lost zaken op en helpt mensen zonder dat zij dat weten.
Ze hebben van het hoofdkantoor van het ministerie (in Zwitserland) en groot pakket gekregen met daarin vermommingen, schmink, speciale Ministerie-telefoons, brieven met uitleg en nog meer om te starten met anoniem zaken op te lossen. In het Ministerie-programma op de computer vinden ze nog een onopgeloste zaak uit 1953: de zaak van de vermoorde huisbaas en de verdwenen Van Gogh. Deze zaak werd geopend vlak voordat het Ministerie in Nederland werd opgeheven. Nu het weer is opgericht, moeten ze eerst deze zaak oplossen. Maar ja, hoe los je nou een zaak uit 1953 op? Wat er nog bij komt, is dat ze achterna worden gezeten door Zilvermannen.
Het Ministerie ondervraagt verschillende mensen, gaat op bezoek bij plekken, en zo komen ze steeds dichter bij de oplossing.

Vertelling Setting Schrijfster
Het wordt verteld door een verteller die geen rol speelt in het verhaal. Het speelt zich af in het heden. Sanne Rooseboom
  Het speelt zich af in Nederland. Ze heeft nog twee andere Het Ministerie van Oplossingen-boeken geschreven en twee over het eiland Jippie.

Ik vond het een heel leuk boek, heel spannend. Ik raad wel aan om eerst boek 1 te lezen, dan begrijp je de achtergrond beter. Ik heb die al gelezen, dus ik weet niet hoe het is als je dat boek niet hebt gelezen, maar ik denk dat je dan alles wel beter begrijpt.
Het boek is heel spannend, je wil steeds doorlezen. Het einde is wel een beetje voorspelbaar, maar hoe ze alles doen is heel leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *