Pages & Co: Matilda en de boekdwalers

Vertelling:
Het wordt verteld door een verteller die geen rol speelt in het verhaal.
Setting:
Het speelt zich af in het heden, in Londen.
Schrijfster:
Anna James. Een ander boek van haar is Kissing cousins.

Matilda woont samen met haar grootouders in hun boekwinkel Pages & Co. Haar moeder is lang geleden verdwenen en haar vader is overleden voor haar geboorte. Ze houdt heel erg van lezen. Op een dag verschijnt er opeens een meisje in de winkel. Ze heet Alice. Later verschijnt er ook een ander meisje genaamd Anne. Het blijkt dat de meisjes de personages zijn uit de boeken Alice in Wonderland en Anne van het groene huis. Alice en Anne nemen Matilda, en later ook Oscar (Matilda’s vriend en overbuurjongen), mee in hun boeken. Op een gegeven moment komen Matilda en Oscar er ook achter dat ze zonder personages een boek in kunnen gaan, boekdwalen. Matilda’s opa neemt hen mee naar de onderbibliotheek, de bibliotheek voor boekdwalers. Ze leren veel over boekdwalen van aardige mensen daar, maar helaas is er ook een vervelende man, Enoch Krijt. Hij is tegen de familie van Matilda, en vooral haat hij haar moeder, omdat zij zich niet altijd aan de regels van het boekdwalen hield.

Matilda gebruikt haar nieuwe gave om het mysterie van haar verdwenen moeder op te lossen. Dit is een gevaarlijke missie. Gaat het haar lukken?

Wees dapper, wees nieuwsgierig, wees vriendelijk.

Ik vind dit een heel leuk boek. Het wordt met de bladzijde leuker en spannender, en stoppen is erg moeilijk.

Ik raad dit boek zeker aan, je kan er helemaal in wegduiken, net zoals Matilda en Oscar dat letterlijk doen. Ook is leuk dat er andere boeken in voorkomen, die je dan kan herkennen, of kan gaan lezen. De personages kwamen ook echt tot leven in mijn hoofd, heel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *