Nieuws

Kinderboekwinkelprijs 2020 toegekend aan Bob Popcorn

Vandaag maakten Bas Maliepaard en Jaap Friso in De Grote Vriendelijke Podcast bekend dat de Kinderboekwinkelprijs 2020 is toegekend aan het boek Bob Popcorn van Maranke Rinck en Martijn van der Linden.

 Uit het juryrapport van de Kinderboekwinkelprijs 2020:

“Van Bob Popcorn krijg je trek, niet alleen in gepofte maiskorrels, maar ook in lezen en in méér lezen; gelukkig is er een vervolgdeel.”

 De Kinderboekwinkelprijs werd voor het eerst uitgereikt in 1993. Met deze prijs bekronen de Kinderboekwinkels een boek dat nog geen andere prijs heeft mogen ontvangen en volgens de Kinderboekwinkels wel zeer geslaagd en prijswaardig is. De boeken die deze prijs ontvangen, onderscheiden zich door de kwaliteit van tekst, illustratie en verzorging, het enthousiasme waarmee de Kinderboekwinkels het betreffende boek verkopen en het grote plezier waarmee het door kinderen gelezen wordt.

 Maranke Rinck en Martijn van der Linden krijgen de Kinderboekwinkelprijs op vrijdag 13 november uitgereikt in kinderboekwinkel de Kleine Kapitein in Rotterdam.

Namens de Samenwerkende Kinderboekhandels maakten we in deze aflevering de winnaar van de Kinderboekwinkelprijs 2020 bekend. Deze gaat naar een boek uit 2019 dat nog niet door een andere kinderboekenjury is bekroond. De winnaar is ‘Bob Popcorn’ (Querido 7+) van Maranke Rinck en Martijn van der Linden. De laatste vertelde er over in de zestiende aflevering van de GVP.

De Grote Vriendelijke Podcast Tweet

Luister hier naar deze aflevering!

Nieuwsbrief

Hieronder vind je de link naar onze laatste nieuwsbrief: