nieuws!

Attentie attentie!

Sjoerd Kuyper komt voorlezen!

Tot onze grote vreugd hebben we op zaterdagmiddag 17 december een wel heel speciale gast: Sjoerd Kuyper komt voorlezen! Afgelopen zomer kwam de bundeling van alle Robins uit in een prachtige gebonden editie. Sjoerd leest voor uit Robin om 14u voor kinderen vanaf 4 jaar. Rond 14:30 signeert hij en is er iets lekkers te eten en te drinken. 

9789089673718

En dan… leest hij vanaf 15u gewoon verder voor uit zijn nieuwe boek, dat eind november uitkomt: Maantje en het kerstfeest van de dieren, vanaf 6 jaar. En dan kun je daarna alwéér bij hem je boek laten signeren! En je krijgt ook dan iets lekkers.
(Je kunt de sessie apart reserveren.)

De Verhalenkoffer is terug!

Hermine komt vertellen

Taterwater

Vijf vertellers – Hermine van Helden, Janneke Tanja, Kees Geelhoed, Fred uit het Broek en Madeleine Nieuwlaat – met vijf totaal verschillende stijlen maar een gezamenlijke voorliefde voor magisch mythische verhalen, vormen samen ‘Taterwater Verteltheater’.
Soms zijn de verhalen als stille wateren met diepe gronden, soms als woeste stromen die àlles veranderen.

Een marathonvertelling van drie uur met pauze,
voor 10+

De Mabinogi, Mythische
Verhalen uit Wales

Tussen twee werelden

In het oude Wales was de grens tussen onze wereld en de andere wereld op vele plaatsen zo dun, dat men zich van de ene wereld in de andere kon bewegen. Er was de heuvel Arberth, waar koningen kwamen om hun toekomst te horen. Taterwater Verteltheater neemt je mee in die magische wereld van Wales, de Mabinogi, de verhalen van vóór Koning Arthur. Deze voorstelling is gebaseerd op de drie eerste grote verhalen van de Mabinogi, die ons van Wales naar Ierland en weer terug brengen, en waarin gebeurtenissen in die andere, parallelle wereld, grote gevolgen hebben in de wereld van ons.

Kom je gezellig handwerken?

We beginnen een wekelijks atelier!

Op woensdagochtenden ben je welkom om o.l.v. Malinda te komen knutselen! Neem je kindje mee, en dat breiwerk dat steeds niet afkomt, en drink een kopje thee met ons, en wat lekkers erbij. 

Nieuwsbrief

Hieronder vind je de link naar onze laatste nieuwsbrief: 

Silvester

30 jaar

30 Jaar geleden opende Silvester zijn deuren. Sindsdien staat steeds voorop de vertelkunst en leesbevordering, voor iedereen, en vooral voor kinderen. Wij willen toegankelijk maken verhalen in woord en beeld; geschreven, gesproken, getekend, geschilderd, gedrukt; de verbeeldingskracht, hoe dan ook verbeeld.

Geïnspireerd door de kunstposters van Plint is ons verjaardagscadeau nu deze poster, waarop verbeeld staat wat wij belangrijk vinden, wie wij willen zijn. We kozen uit vele mooie inzendingen gemaakt door leerlingen van groep 8.

Floor Jans schreef het gedicht en Elena Hoornweg maakte de tekening, t.g.v. onze verjaardag. U krijgt de poster bij aankoop van boeken in onze winkel als cadeautje mee!
Een poster met een gedicht met als achtergrond een kindertekening van een boom, en twee lezende kindjes eronder.