Verteltheaterprogramma

Het Verteltheater is weer open!

Zaterdag 25 maart:
Eefjes Singelpark Workshop

Eefjes Singelpark gaat over Eefje en haar vader én over 15 bomen uit het Leidse Singelpark. De twee ontmoeten de bomen tijdens hun wandeling door het park en ze verwonderen zich samen over hoe bijzonder (leuk) al deze bomen zijn. En wat nou zo gezellig is, je kunt de bomen zelf ook opzoeken, want ze staan er echt.

Nu het zonnetje weer warmer straalt gaat Eefje weer op pad. En ze start met een workshop bij Silvester. Ze zou het heel leuk vinden als jij ook komt. Samen met Judith en Germaine - de illustrator en schrijver van het boek - laat ze je kennis maken met een van haar bomenvrienden. En je mag daarna een bijzonder schilderijtje maken.

Datum: zaterdag 25 maart
Tijdstip: 14 - 15:30 u

Leeftijd: ca 5 - 9 jaar
Kosten: € 7,50 p/kind

S.v.p. reserveren via formulier

Zaterdag 15 april:
Mischa van Broekhoven presenteert Bloesemval

Wees van harte welkom op de boekpresentatie van het nieuwe Young Adult-boek van Mischa van Broekhoven. Kom je ook naar de Meet & Greet? De toegang is gratis.

Bloesemval: een spannende coming of age die zich afspeelt tegen een mysterieuze Japanse achtergrond.

Mika en Haru wonen allebei in Tokio. Ze dragen de pijn van een gebeurtenis uit het verleden en ontmoeten elkaar via een creatieve community op internet. Daar sluiten ze zich aan bij de groep van Venom, wiens vader een bekend kunstenaar is en een nieuw project heeft rond verlaten locaties. Mika ontdekt echter dat er sprake is van een ijzingwekkend schaduwproject…
Hoe ver ga je onder druk van anderen?

Datum: zaterdag 6 mei
Tijdstip: 14 u

Leeftijd: 15+ (ook volwassenen welkom!)
Toegang gratis

S.v.p. reserveren via formulier

(i.v.m. max. aantal plaatsen)

Zaterdag 6 mei:
Er kwamen twee soldaatjes aan...

De voorstelling volgt de naïeve soldaten Bob en Jo in hun kampementje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondanks hun sterke kameraadschap, slaan de irritaties soms toe. En dan is er ook nog het verlangen naar hun moeder, een meisje of een pan met draadjesvlees.

Alle muziek wordt live door de twee spelers (Robbert Recourt en Joost de Venster) gespeeld met o.a. banjolele, gieter, miniatuurtrompet, zeepdoosje en (tabaks)pijp. De Nederlandstalige liedjes zijn bekende nummers uit de oorlogstijd. De ontwapenende naïviteit van de soldaten, de bekende melodieën van vroeger, de ongewone instrumenten en de humoristische interactie; er is voor ieder wat te beleven.

Datum: zaterdag 6 mei
Tijdstip: 14 - 15.30 u (duur voorstelling ca 60 min + uitloop)

Leeftijd: 4+ (ook volwassenen welkom!)
Kosten: € 6 p/p

S.v.p. reserveren via formulier

Reserveren van je theaterbezoek