Verteltheaterprogramma

Najaar 2020

We gaan weer van start! Voor dit theaterseizoen willen we u wijzen op de volgende voorzorgsmaatregelen op basis van de richtlijnen van het RIVM. 

 • De kaartjes voor alle activiteiten dienen vooraf in de winkel te worden gekocht en opgehaald.
 • Houd u er rekening mee dat alle activiteiten uitsluitend door de kinderen mogen worden bezocht. U als ouder kunt dus helaas niet bij uw kind blijven.
 • Door de omvang van de winkel kunnen wij maar drie klanten tegelijkertijd in de winkel toelaten.
 • Wanneer u uw kind brengt, vangen wij hem of haar op. Daarna verzoeken wij u om de winkel te verlaten zodat er weer ruimte ontstaat voor anderen. Een medewerker van Silvester begeleidt uw kind naar de theaterzaal.
 • Daar u uw kind niet zelf kunt begeleiden en u ook niet bij de activiteiten aanwezig kunt zijn, raden wij u aan om dit vooraf met uw kind goed te bespreken zodat uw kind het begrijpt en het hiermee eens is.
 • 26 september: Workshop Blauwtje en Geeltje door Malinda Clouder

  Malinda Clouder leest voor uit het klassieke prentenboek Blauwtje en Geeltje. Na het voorlezen volgt een workshop nat-in-nat schilderen. 

  Aanvang 11 uur. Entree: € 7,50 p.p. Leeftijd: vanaf 4 jaar.


  Kinderboekenweek! 3 en 4 oktober: Boekenruildagen

  Heb je nog boeken in je boekenkast die je niet meer leest? Gun je ze graag een tweede leven? Kom naar onze boekenruildagen en neem ze mee! Hier kun je ze gratis omruilen voor een ander leuk gebruikt boek. 

  Max. 3 boeken/kind; tijden: 12 – 17 uur. 

  10 oktober: Tafelspel Vrouw Holle door Dunja Creatief

  Saskia Vos van atelier Dunja Creatief vertelt vandaag het klassieke sprookje Vrouw Holle op tafel. Deze tovervrouw woont heel diep in de put. En op de aarde dwarrelt de sneeuw als zij haar kussentje schudt. 

  Aanvang 11 uur. Entree: € 6,- p.p. Leeftijd: vanaf 4 jaar.

  11 oktober: Voorstelling Er kwamen twee soldaatjes aan door The Sunshine Soldiers

  1940. Terwijl de oorlog in alle hevigheid woedt, proberen de soldaten Bob en Jo zich in hun kampementje op geheel eigen wijze staande te houden. Er kwamen twee soldaatjes aan’ is een Nederlandstalige muzikale voorstelling voor alle leeftijden van Robbert Recourt en Joost de Venster. 

  Aanvang 15 uur. Entree € 5,- p.p. Leeftijd: vanaf 8 jaar.

  17 oktober: Workshop Krukasvogel door Technika 10

  Je weet natuurlijk wat een vogel is. Maar weet je ook wat een krukas is en wat het doet? En wil je weten hoe je een krukasvogel maakt? Kom dan gezellig naar deze leerzame workshop van Technika 10. 

  Aanvang 11 uur. Entree € 12,50 p.p. Leeftijd: vanaf 6 jaar.

  24 oktober: Workshop Halloween en de Andere Wereld door Janneke Verdijk

  In deze workshop vertelt Janneke Veerdijk over de Keltische Andere Wereld en de oorsprong van Halloween. Je schrijft zelf een verhaal, geïnspireerd op Halloween en de Andere Wereld. En natuurlijk maak je een boek van je eigen verhaal! 

  Aanvang: 10 uur. Entree: € 10,- p.p. Leeftijd: vanaf 8 jaar.

  31 oktober: Workshop Vilten door Malinda Clouder

  Nu de dagen korter worden, gaan we de kaarsjes aansteken. Maak je eigen windlichtje met wol, warm sop en je handen. Malinda laat je zien hoe dat gaat. Doe je mee? (Voor een hapje en sapje wordt gezorgd).

  Aanvang: 11 uur. Entree: € 7,50  p.p.  Leeftijd: vanaf 4 jaar. 

  7 november: Workshop Mozaïeken door Dunja Creatief

  Vandaag gaan jullie onder begeleiding van beeldend kunstenaar Saskia Vos mozaïeken op een spiegel. 

  Aanvang: 11 uur Entree: € 7,50 p.p. Leeftijd: vanaf 6 jaar.

  14 november: Workshop Tekenmachine door Technika 10

  Technika 10 laat zien dat techniek leuk is voor jongens en meisjes. Tijdens de workshop van vandaag maak je je eigen tekenmachine en ontwikkel je je technische vaardigheden en kennis. 

  Aanvang: 11 uur Entree: € 12,50 p.p. Leeftijd: vanaf 7 jaar.

  21 november: Creatief Tafelspel door Dunja Creatief

  Ja! Hij is weer in het land! Beeldend kunstenaar Saskia Vos vertelt vandaag een mooi Sinterklaasverhaal met haar tafelspel. Voor pepernoten wordt er gezorgd. 

  Aanvang: 11 uur. Entree: € 6,- p.p. Leeftijd: vanaf 4 jaar. 

  28 november: Workshop Middeleeuwse Letters maken door Janneke Verdijk

  Tijdens deze workshop gaan jullie terug in de tijd. Jullie gaan aan de slag met letters zoals ze die in de Middeleeuwen maakten in handgeschreven boeken, met rood en blauw. En jullie maken een vouwboekje om al die mooie letters (Van je naam? Van je favoriete woord?) in te bewaren. 

  Aanvang: 10 uur. Entree: € 10,- p.p. Leeftijd: vanaf 8 jaar.

  29 november: Workshop en signeersessie door Charlotte Dematons

  Vind jij het boek Alfabet ook zo leuk? En heb je je weleens afgevraagd wie de mooie tekeningen in het boek heeft getekend? Dan is dit je kans. Charlotte Dematons komt zondag 29 november bij ons op bezoek in de winkel. Zij gaat vanaf 14.00 uur een workshop verzorgen aan de kinderen en vanaf 15.00 uur het boek Alfabet signeren. Reserveren is noodzakelijk.

  12 december: Workshop Boetseren door Dunja Creatief

  Boetseren in kerstsfeer. Tijdens deze workshop gaan jullie samen met beeldend kunstenaar Saskia Vos engeltjes maken van klei.

  Aanvang: 11 uur.  Entree: € 7,50 p.p. Leeftijd: vanaf 4 jaar.

  19 december: Workshop Bijenwas stalletje maken door Malinda Clouder

  Met kerst in aantocht gaat Malinda vandaag met de kinderen een mooi stalletje maken van bijenwas. Kom jij ook gezellig meedoen?

  Aanvang: 11 uur. Entree: € 7,50 p.p. Leeftijd: vanaf 4 jaar.

  Reserveren van activiteiten in het Verteltheater