Verteltheaterprogramma

Winter

Zaterdag 9 november: Lichtfeest = uitverkocht

Het was zacht aan het schemeren in het Indiase dorpje aan de rivier. De mensen staken overal olielampen aan, want het was Diwali: het feest van het licht. Zo begint het sprookje van Mischa van Broekhoven waarin een spinnetje op reis gaat en een rups ontmoet. Vanmiddag leest Mischa dit verhaal voor in een sfeer van lichtjes. Daarna vertelt zij over De legende van het Noorderlicht, een winters verhaal met doe-dingen waar ze samen met haar dochter Mayra en illustratrice Irma Jansen momenteel aan werkt. 

We knutselen een winterse lampion uit het boek, onder het genot van sterrenkoekjes. 

Leeftijd 3+ Aanvang 14:00 uur Entree € 6,- p.p. (begeleiding gratis)

Zaterdag 16 november:
De Bremer stadsmuzikanten

Voor de kleintjes is weer een prachtig tafelspel met zelfgemaakte poppen en decors van Mennie van Nimwegen. En degene die dit het laatst heeft verteld, diens mond is nog warm.

Leeftijd 3+ Aanvang 11:00 uur Entree € 5,- p.p.

Zaterdag 23 november: Kaarsjes versieren met bijenwas

Samen met Malinda Clouder broodjes bakken, je kaarsje versieren en een kaarsenstandaard maken. Daarna peuzelen we dat broodje lekker op, onder het genot van een kopje thee.

Leeftijd 3+ Aanvang 11:00 uur Entree € 6,- p.p. (begeleiding gratis)

30 november: Sinterklaas

Ellen Scholten van poppentheater Belletje Sterk speelt vanmiddag de Sinterklaasvoorstelling Het verloren kadootje. Met liedjes en interactie zorgt  Poppentheater Belletje Sterk dat iedereen vanzelf meedoet.

Leeftijd 3+ Aanvang 15:00 uur Entree € 6,- p.p.

Zaterdag 7 december: Advent

Hermine van Helden vertelt (en dat is iets heel anders dan voorlezen) een verhaal uit de bundel Het licht in de lantaarn. Na de hap en sap maken we een knutsel. Verheug je!

Leeftijd 5+ Aanvang 11:00 uur Entree € 6,- p.p. (begeleiding gratis)

Zaterdag 14 december: Kerststalletje met bijenwas

Met kleurige bijenwas en de hulp van Malinda kerstfiguurtjes maken: Jozef en Maria, de os, de ezel en de drie koningen met echte gouden kroontjes…

Leeftijd 4+ (begeleiding gratis) Aanvang 11:00 uur. Entree € 6,- p.p.

Zaterdag 21 december:
Het kerstverhaal op tafel

Mennie speelt en vertelt met zelfgemaakte poppen hoe Jozef en Maria op weg gingen naar Bethlehem. Daar zien we ezel weer…

Leeftijd 3+ Aanvang 11:00 uur Entree € 5,- p.p.

Reserveren van zaterdag-activiteiten in het Verteltheater