Verteltheaterprogramma

Voorjaar 2020

reserveringsformulier staat onderaan

Zaterdag 15 februari:
Dunja Creatief met Saskia Vos

Mooie voorjaarsbloemen maken van transparant.
Het atelier Dunja Creatief van Saskia Vos geeft zaterdag 15 februari en zaterdag 21 maart workshops aan jonge kinderen. Kinderen tussen de 4 en 7 jaar maken zelf hun originele knutselwerkjes en schilderingen in een uurtje.
Aanvang 11 uur. Toegang: € 5,- p.p. Leeftijd: 4+ 

Zaterdag 22 februari:
Poppentheater Solbris

Wie wint wordt koning(in)!
De dieren zijn het er over eens. Er moet een koning komen of een koningin. Iemand die de baas is. Want zo hoort het. Maar wie kan dat zijn? Olifant die heel sterk is, of de stoere Kikker? En Giraf kan heel mooi zingen, dat is ook wel fijn misschien? Dan maar een wedstrijd! Wie wint wordt de nieuwe koningin of koning!
Maar of dat nou zo’n goed idee is….

Vrolijke, muzikale poppenvoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar.
Aanvang 11 uur. Toegang: € 6,- p.p.

Zaterdag 29 februari:
De drie sinaasappels door De Rode Maan

Hanna’floor de Roos vertelt en zingt in een interactieve en muzikale voorstelling. Juice zorgt voor de schapen. Ze ligt te slapen als er een oranje bal in haar schoot wordt geworpen. Een origineel sprookje waarin een verwonderd meisje meerdere dieren ontmoet en samen met een ongelukkige prinses op zoek gaat naar de Drie Sinaasappels.

Muzikaal vertel- en poppentheater voor kinderen vanaf 3 jaar. Aanvang 11 uur. Toegang: € 6,- p.p.

Zie ook rodemaan.nl

Zaterdag 7 maart:
Voorleesochtend uit De hapgrage Krokodil

Deze zaterdagochtend gaan we het prentenboek De hapgrage Krokodil voorlezen. Een vrolijk verhaal over delen, dat zich afspeelt in Afrika. 

Aanvang 11 uur. Toegang is gratis. Leeftijd: vanaf 3 jaar. 

Zaterdag 14 maart:
Wortelkindertjes met Malinda Clouder

“Ik weet dat de lente komt, ik weet het nu heel zeker”… Malinda leest voor uit De wortelkindertjes. Na het voorlezen maken we in het thema een transparant in samenwerking met atelier Kunzinnig Geluk.

Aanvang: 11:00 uur Toegang: € 5,00 p.p. Leeftijd: vanaf 4 jaar.

Zaterdag 21 maart:
Dunja Creatief met Saskia Vos

Het is lente! In deze creatieve workshop ga je zachte, wollige lammetjes maken samen met Saskia van atelier Dunja Creatief.
Aanvang: 11 uur. Toegang: € 5,- p.p. Leeftijd: vanaf 4 jaar.

Zaterdag 28 maart:
Voorleesochtend De boer en de dierenarts

Alles gaat mis op de boerderij: de boer zoekt eieren bij de varkens, hij wil de koe scheren, hij probeert de kip te melken. De dieren maken zich zorgen. “Wat is er met de boer aan de hand?” Een warm verhaal over je hart en hoofd verliezen en over de steun van goede vrienden.

Aanvang: 11 uur. Toegang gratis. Leeftijd: vanaf 3 jaar.

Zondag 29 maart:
Verhalen uit de Metamorphosen
door de Verhalenfontein

Ovidius’ Metamorphosen vormt een aaneenrijging van verschillende Griekse mythen waarin gedaanteverwisseling en transformatie centraal staat.  Het heeft als een van de belangrijkste werken uit de Romeinse literatuur een blijvende invloed gehad op de westerse kunst. Verhalen over Goden en over mensen, over de macht van de liefde, en over de wanhoop waartoe die liefde kan leiden. 

Hermine van Helden, Hans Platenkamp, AnneMargriet Veldhorst en Janneke Tanja staken de koppen bij elkaar, en kozen een aantal verhalen uit deze collectie die onderling op een verrassende manier samenhangen. Ze lieten er hun vier totaal verschillende vertelstijlen op los, met als resultaat een heerlijk lange voorstelling die bij vlagen absoluut hilarisch is.

Aanvang: 13:30 uur. Duur: 3 uur. Leeftijd: vanaf ca. 10 jaar. Toegang: €25,- p.p./ leerlingen V.O. €15,-.
Incl. koffie, thee en wat lekkers.

Zaterdag 4 april:
De Nietsmasjien, door Theater Kaboem

Professor Pruts is uitvinder. Helaas doen geen van zijn uitvindingen het. Maar dan heeft hij het! Eureka! De Nietsmasjien! De machine die niets doet. Een muzikale en interactieve voorstelling.

Aanvang 11 uur. Toegang: € 6,- p.p. Leeftijd: vanaf 6 jaar.

Zaterdag 11 april:
Paasviering met Malinda Clouder

Kom je deze ochtend lekker broodjes bakken en knutselen in de paassfeer samen met Malinda? 

Aanvang 11 uur. Toegang: € 5,- p.p. Leeftijd: vanaf 3 jaar

Zaterdag 18 april:
Voorleesfeest en schmink door Nienke Berkhoudt

Vandaag gaan we het boek De Grote Vijf voorlezen. Een grappig en leerzaam verhaal over de olifant, de leeuw, de neushoorn, het luipaard en de buffel. Daarna worden de kinderen door Nienke prachtig geschminkt als hun favoriete held uit het boek. 

Aanvang 11 uur. Toegang: € 5,- p.p. Leeftijd vanaf 3 jaar.

Zaterdag 25 april:
Poppentheater Belletje Sterk

Hoera, het is overal feest want de koning is jarig. Wat geef je een koning die alles al heeft? Iedereen wil een tompouce eten met de koning, ook de dieren in het bos. Zelfs Jan Klaassen wil dit jaar ook de koning  feliciteren, weet hij een goed cadeau? Kom kijken hoe deze grappige koningsvoorstelling goed afloopt.

Aanvang 11 uur. Toegang: € 6,- p.p. Leeftijd: vanaf 3 jaar.  

Reserveren van activiteiten in het Verteltheater