Bestemming onbekend

Wanneer de grootmoeder van Rider sterft is er nog maar een familielid waar ze heen kan: Een oudoom in Chicago. Ze is het inmiddels wel gewend om te verhuizen en dingen achter te laten. Doordat haar moeder grote problemen had moest ze steeds naar haar grootmoeder en als ze daar dan een beetje gewend was aan alles, weer terug naar haar moeder. Maar toch voelt deze reis anders, ze is op weg naar een plek waarvan ze niks weet. In de trein probeert ze zichzelf te vinden. Ze komt erachter dat een trein veel meer is dan alleen een praktisch vervoermiddel, maar dat je er ook nieuwe mensen leert kennen, en vrienden maakt. Zoals de oude Carlos, Neal van de kantine, een padvinder, en haar ‘bewaakster’ Dorothea.
Bestemming onbekend is een simpel verhaal, dat goed uitgewerkt is. Doordat Rider op haar eerste dag al haar geld uitgeeft, moet ze de rest van de dagen op verschillende manieren eten zien te krijgen. Soms wordt er door het verhaal heen een droom of herinnering beschreven. Dat is op een niet-storende en goede manier gedaan. Soms lijkt het dat de treinreis wel erg lang duurt, maar het wordt niet saai om te lezen, want er gebeuren wel elke keer nieuwe dingen. Minpuntje- is dat sommige personen elkaar helemaal niet ontmoeten, terwijl dat wel leuk kan zijn.
Ik geef het boek het cijfer 7, omdat het verhaal goed is, maar wel nog dingen aan toegevoegd kunnen worden. Het boek is voor jongens en meisjes en geschikt voor kinderen van ongeveer 10/11 jaar.