Mijn jaar in een tent

Mijn jaar in een tent

Het boek waar ik een stukje over ga schrijven heet ‘Mijn jaar in een tent’. Ik vond het zelf een heel fantastisch en leuk boek, met humor en verdriet.

Het gaat over een meisje met de naam Zwaan. In de klas bij Zwaan is een challenge-week georganiseerd om voor een goed doel geld op te halen. Zwaan kiest ervoor om een week in een tent te gaan slapen, maar zoals je het al hoort bij de titel van het boek wordt het geen week maar een jaar! Daar schrok Zwaan zelf ook wel een beetje van, want zij was al bang in het donker, maar daarom heet het ook een challenge-week. 

Gaat haar tent lekken of gaat hij kapot… 

Zwaan ging geld ophalen voor vluchtelingkinderen. Ze heeft al een maand in haar tent geslapen. Zwaan komt die ochtend haar tent uit, en wat ziet ze daar een jongen in de hoge eikenboom die naast Zwaans huis staat een jongen met een verrekijker in zijn handen! Hij zit haar gewoon te bespioneren. Uiteindelijk wordt zij hele goede vrienden met hem. Er gebeuren nog heel veel leuken dingen in dit boek, bijvoorbeeld gaat haar tent lekken of gaat hij kapot… dat soort dingen. Maar ik ga jullie nog niet alles vertellen anders is het niet meer leuk als je het leest!

Groetjes van Lise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *