Berbele - 13 jaar

Robijnrood

Geplaatst

Gwendolyn weet niet wat haar overkomt als ze plotseling in dezelfde straat staat als een paar seconden geleden, maar dan in het verleden. Niet haar nichtje Charlotte, maar zijzelf heeft het tijdreisgen geёrfd! Het blijkt dat Gwens moeder met haar geboortedatum heeft gesjoemeld om haar te beschermen. Nu zal Gwen totaal onvoorbereid haar tijdsprongen moeten maken.
De Wachters, de leden van een eeuwenoude geheime loge, lezen Gwen in in de chronograaf, een apparaat waarmee je gecontroleerd naar het verleden kunt springen. Desondanks vertrouwen de Wachters haar voor geen meter en vertellen ze haar niet wat er gebeurt als het bloed van alle twaalf de tijdreizigers, waar Gwen de laatste van is, wordt ingelezen. Omdat Lucy en Paul, de tijdreiziger van de generatie voor haar, de tweede chronograaf hebben gestolen en zich in het verleden verstoppen, moeten Gwen en Gideon de bloedcirkel in de nieuwe chronograaf compleet maken.
Gwen wordt gek van de neurotische Wachters, de arrogante Gideon en Charlotte, die nog steeds stikjaloers op haar is en het liefst zelf naar het verleden was gereisd. Tijdreizen blijkt echter niet zonder gevaar te zijn. Wat weet Gwens moeder daarvan, en waarom hebben Lucy en Paul de chronograaf eigenlijk gestolen?

Robijnrood is een lekker dik en grappig boek. Vanaf de eerste pagina tot de laatste is het spannend en je kan niet stoppen met lezen! Het is wel een typisch meisjesboek, maar ook als je daar niet van houdt, is het een aanrader.

(Silvester vindt het leuk als je deelt.)
error

Een gedachte over “Robijnrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *