Maya - 11 jaar

Oma Boef

Geplaatst

Het boek ‘Oma Boef’ gaat over jongen Ben, die elke vrijdag bij zijn oma word gedumpt. Hij vind zijn oma saai, vreselijk saai. Zijn oma is saai. Ze is vies, oud, ze heeft een harige kin, ze eet kool en ruikt naar kool, ze laat scheetjes wanneer ze loopt. Zelf merkt ze er niks van (of ze doet als of), haar hele huis ruikt naar kool en ze speelt alleen maar scrabble.
Op een nacht wanneer Ben bij zijn oma is, sluipt hij naar de telefoon om zijn ouders te bellen. De telefoon ligt naast zijn oma’s bed en wanneer hij klaar is met het gesprek merkt Ben dat zijn oma niet meer snurkt. Hij hoopt dat zijn oma het telefoongesprek niet heeft gehoord.
De volgende ochtend doet zijn oma anders en opeens komt ze met een raar verhaal dat ze vroeger toen ze klein was een boef was. Ze vertelt ook dat haar droom is om op een dag de grootste juwelen te stelen, de Kroonjuwelen. Ben komt er achter dat je op een bepaalde manier onopgemerkt naar de Tower kunt gaan. Samen met zijn oma gaan ze de Kroonjuwelen stelen, maar dan worden ze betrapt door de koningin…
 

Ik vind het boek heel leuk, omdat het heel spannend en grappig tegelijk is. Ik was erg verbaasd toen Ben’s oma vertelde dat ze een boef was.  Dat zou je echt niet verwachten van een oude oma. Ik heb geleerd dat oma’s niet saai zijn en dat ze toen ze klein waren net zoals ons waren. Wij worden ook als we oud zijn oma’s en opa’s.
Zelf geef ik dit boek een 7, omdat het voor iets jongere leeftijd is, dan mij. Zelf zou ik zeggen dat het boek geschikt is voor kinderen van 9-10 jaar.

(Silvester vindt het leuk als je deelt.)
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *