nieuws!

Voor ons 30-jarig jubileum hebben we een speciale uitgave.

Silvester

30 jaar

30 Jaar geleden opende Silvester zijn deuren. Sindsdien staat steeds voorop de vertelkunst en leesbevordering, voor iedereen, en vooral voor kinderen. Wij willen toegankelijk maken verhalen in woord en beeld; geschreven, gesproken, getekend, geschilderd, gedrukt; de verbeeldingskracht, hoe dan ook verbeeld.

Geïnspireerd door de kunstposters van Plint is ons verjaardagscadeau nu deze poster, waarop verbeeld staat wat wij belangrijk vinden, wie wij willen zijn. We kozen uit vele mooie inzendingen gemaakt door leerlingen van groep 8.

Floor Jans schreef het gedicht en Elena Hoornweg maakte de tekening, t.g.v. onze verjaardag. U krijgt de poster bij aankoop van boeken in onze winkel als cadeautje mee!
Een poster met een gedicht met als achtergrond een kindertekening van een boom, en twee lezende kindjes eronder.

Maar eerst ving ik een monster

Het prentenboek Maar eerst ving ik een monster (Uitgeverij Lemniscaat) van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022.
Dit prentenboek gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen.

"Wat moet ik dan voorlezen?"

Voorlezen maakt je leuker! De doelstelling van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net bezig zijn met leren lezen.
Een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten heeft een Prentenboek Top 10 samengesteld met Maar eerst ving ik een monster als Prentenboek van het Jaar.Het comité koos daarnaast negen andere prentenboeken uit 2020. Deze boeken vormen samen de Prentenboek Top 10.

U kunt het gewenst aantal exemplaren bestellen via het bestelformulier en dan aan ons mailen.

Nieuwsbrief

Hieronder vind je de link naar onze laatste nieuwsbrief: