Maya - 11 jaar

Krabbels van Bien

Geplaatst

Sinds de moeder van Bien plots is overleden is alles ineens anders. Haar vader Tjeu doet niet meer normaal. Hij rookt alleen maar en zit de hele tijd naar foto’s van de moeder van Bien te staren. Ook is hij bijna nooit thuis, dan is hij naar zijn werk. Bien moet alles zelf doen: Koken, het huishouden, de boodschappen. Alles wat normale ouders horen te doen. Ook moet Bien naar een nieuwe school, waar ze niet durft te vertellen dat haar moeder dood is. Ze krijgt ook nog een nieuwe superleuke overbuurjongen Levi. In tussen heeft ze een supergeheim verjaardagsfeestje georganiseerd. Kortom alles is anders voor Bien.
Ik vind het wel een heel leuk boek, alleen ik heb heel veel van dit soort boeken gelezen. Dat Bien in een kladblokje schrijft en dat je dat aan het begin van het hoofdstuk het heel goed ziet. Maar echt origineel vind ik het niet, je hebt heel vaak dat soort boeken waarin een kind een dagboek bij houdt of een notitieboekje. Maar dat is mijn mening. Ik vind het heel leuk om te zien hoe iemand anders een leven leidt. Hoe vreselijk het zou zijn dat als een van je ouders dood zou zijn en dat je alles zelf moet doen. Ik zou er niet aan denken!
Het is over duidelijk dat het een meisjesboek. De leeftijd is moeilijk te schatten, ik zou zeggen leeftijd van 9, 10 of 11.

(Silvester vindt het leuk als je deelt.)
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *