Irene - 12 jaar

Honderd uur nacht

Geplaatst

De veertienjarige Emilia ontdekt iets vreselijks over haar vader. Zonder dat iemand het weet, vliegt ze in haar eentje naar New York. Maar het appartement dat ze via het internet huurde, bestaat niet. En er komt een verwoestende orkaan de stad af. Samen met twee Amerikaanse jongens en een heldhaftig klein meisje bereidt Emilia zich voor op de storm van haar leven.

Ik vond het een geweldig boek. Het leek net een reclame voor New York, ook al weet ik niet of dat goed of slecht is. De hoofdpersonen voelden ook heel echt aan, vooral bij Emilia, omdat zij het vertelt en omdat ze smetvrees heeft. Misschien klinkt dat een beetje raar, maar dat was ook weer een eigenschap, en de meer eigenschappen, hoe echter de personages voelen. Mijn lievelingspersonage, moet ik toegeven, is Abby. Ik had geen moeite om me voor te stellen dat ze echt zou kunnen bestaan.
Het gekke is, is dat ik nu eigenlijk best wel een orkaan zou willen overleven. Het lijkt me supergezellig.

(Silvester vindt het leuk als je deelt.)
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *