Yrsa - 10 jaar

Flits Vliegende bliksem

Geplaatst

Elke dag na school komen de leden van Flits bij elkaar.

Dan gaan ze stiekem met zijn allen een geheime schoolkrant maken!

Meneer Geurt(een grote dikke chagrijnige man!) is de baas van de school.
Hij wou dat er een nette schoolkrant kwam die Toni, Daan, Fleur, Annabel, Lotte en Goaltje zouden gaan maken. Dat deden ze in het begin ook maar niemand las die krant. En van dat soort weetjes over wie er met wie verkering heeft of wie ruzie heeft gehad met iemand. Dat soort dingen mogen van meneer Geurt niet in de schoolkrant. Daarom gingen de kinderen van de schoolkrant er zelf een maken. Stiekem als meneer Geurt het niet merkte!

Die krant werd meer een soort website waar alle kinderen van de hele school op konden.

En wat gebeurt er als Goaltje, de jongen die alles om voetballen geeft, niet mee mag doen aan de grote voetbal wedstrijd? Maar dat moet je verder zelf maar lezen……..

 Ik zelf vind het een heel leuk boek! Er zit echt heel veel humor in! 

En heel vaak als er iets wordt verteld in het boek staat er ook meteen een plaatje bij met wat zich in de tekst afspeelt. Dit is al het tweede deel van de serie maar als je het eerste boek niet hebt gelezen(net zoals ik) kan je er nog steeds makkelijk inkomen! In het begin worden ook meteen de personages duidelijk gemaakt.

Bijvoorbeeld dat Toni een hele stoere jongen is die overal een oplossing voor heeft en dat Daan een beetje een verlegen jongen is met veel problemen. Dat Fleur een net lief meisje is. Dat Annabel een enorme computer-genie is! Lotte een serieus meisje dat de baas van Flits is en Goaltje alles voor voetballen over heeft!

Ik raad het voor heel veel kinderen aan! Net evenzogoed voor jongens als voor meisjes!

Als ik er zelf een leeftijdsgrens aan zou moeten zetten zou ik ongeveer 8+ doen. 

  

 

(Silvester vindt het leuk als je deelt.)
error

2 gedachten over “Flits Vliegende bliksem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *