Sybren - 15 jaar

Escape room

Geplaatst

Een briljant bloedstollend boek

Nu is het een grote hype: escaperooms, je wordt opgesloten in een kamer of kamers en krijgt zestig minuten om eruit te ontsnappen. In Nederland alleen zijn er al tientallen. Schrijfster Maren Stoffels heeft een bloedstollend boek geschreven dat zich gedeeltelijk in en om een escaperoom heen afspeelt. In het boek komen vier personages voor, die de hele tijd van perspectief wisselen. Je ziet dus steeds korte stukjes vanuit het perspectief van een persoon, om daarna weer door te wisselen naar de volgende.

Het verhaal draait om vier vrienden die zich opgeven voor een escaperoom. Maar eenmaal binnen blijkt dat het helemaal niet de bedoeling is om ze weer te laten gaan. Al snel blijkt dat een van de vrienden het doelwit is van deze bizarre aanslag, maar wie? En hoe komen ze er weer zo snel mogelijk uit? Terwijl al die vragen door je hoofd heen spoken gebeuren er steeds meer nieuwe dingen die het plot logisch uiteenzetten.

Je kan echt merken dat de schrijfster heel veel escaperooms heeft gespeeld, omdat de omgeving en het spel heel erg realistisch worden weergegeven. Het tempo in het boek blijft de hele tijd heel hoog, waardoor het spannend blijft tot het eind. Een aanrader dus.

(Silvester vindt het leuk als je deelt.)
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *