Sybren - 15 jaar

De slag op de Heckingse Heide – Grijze Jager – De Vroege jaren II

Geplaatst

Heerlijk nog een keer naar Araluen!

De verbannen baron Morgarath heeft de wargals naar zijn hand gezet en valt Araluen binnen. Halt en Crowley besluiten met het korps van de Grijze Jagers koning Duncan te hulp te schieten om Araluen te redden van de ondergang.
Voor de echte Grijze Jager-fan is hier een boek om van de smullen. Alle kenmerken van de vorige boeken zitten er weer in verwerkt: spanning, sensatie en de karakteristieke hoofdpersonen Halt en Crowley. Het boek is goed geschreven en leest lekker weg (het enige wat aan te merken valt op de vertaling is dat ‘bowstring’ de hele tijd wordt vertaald met ‘snaar’ in plaats van ‘pees’).
Voor de trouwe fans van de Grijze Jagers biedt dit boek echter niet veel nieuws.  Als je alle voorgaande twaalf boeken hebt gelezen, dan zijn alle stukjes van het verhaal dat hier wordt verteld wel bekend want ze zijn allemaal al eerder verteld. Wel wordt alles gedetailleerder verteld en wordt er allemaal extra informatie toegevoegd, waardoor het nog steeds leuk is. Flanagan toont zich in dit boek nog steeds een goed schrijver die nog veel fantasie heeft en je tot de laatste letter weet te boeien. Ook voor de wat oudere fans (waartoe ik mijzelf reken) is het goed leesbaar. Flanagan weet ook ons goed te boeien door er speciaal voor ons, zo lijkt het, wat grapjes en tederheid in te stoppen.
Kortom, het nieuwe Grijze Jager-boek is een aanrader voor iedereen die ook maar een beetje fan is maar ik raad het vooral aan aan mensen die nog nooit een Grijze Jager-boek hebben gelezen. Voor de wat oudere fans is dit hét boek voor een leuk tussendoortje en nostalgische gevoelens omdat je terugdenkt aan de tijd dat je nog klein was en helemaal opging in de wereld van Halt en Will!

(Silvester vindt het leuk als je deelt.)
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *