Sybren - 13 jaar

De Kameleon is terug!

Geplaatst

Het is een druilerige zomer zonder mooi weer. De tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer hebben genoeg van het vieze weer! Maar gelukkig is er genoeg afleiding als circus Rex naar Lenten komt. Ze kijken hun ogen uit als het circus binnenkomt en mogen zelfs op het terrein komen. Iedereen die Hielke en Sietse kent weet dat ze snel vrienden maken.
Ze gaan vaker en vaker naar het circus en worden bijna vaste klanten, totdat ze op een avond naar het circus gaan als het onweert. De bliksem slaat in en de stroom valt uit bij de leeuwenhokken als ze daar staan met de directeur en de leeuwentemmer. Een van de leeuwen komt op een of andere manier vrij en gaat ervandoor. Gelukkig zijn er veel mensen bij het circus omdat dichtbij een gemaal kapot is dat gerepareerd moet worden, dus er zijn genoeg mensen om een klopjacht te starten. Ze kammen de hele omgeving uit, maar ze vinden niks, teleurgesteld gaan ze naar huis.
Een paar dagen later worden er lammetjes gestolen bij twee verschillende boeren. De boeren geven de leeuwin de schuld, de politie ook, totdat de tweeling hen er op wijst dat de deur is opengebroken met een koevoet, dus niet door een leeuw. Als ze ontdekken wie dat allemaal wel op hun geweten heeft aarzelen ze niet om het tegen veldwachter Zwart te zeggen. En als de tweeling ook mee mag doen met het leggen van een hinderlaag voor de dieven zijn ze natuurlijk helemaal door het dolle heen.

Dit boek is heel grappig en goed geschreven. Het is een waardig vervolg van de serie van Hotze de Roos die eerder al was vervolgd door Fred Diks en P. de Roos. Iedereen die vroeger ook in de serie zat, is nu ook weer van de partij. Het enige verschil is dat het verhaal zich nu afspeelt in het heden, de tijd van nu, dus. Dat wil zeggen dat ze nu Facebook hebben en mobieltjes enzo, maar dat maakt het boek er niet minder om!

(Silvester vindt het leuk als je deelt.)
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *