Finn - 11 jaar

De beproevingen van Apollo, het verborgen orakel. Boek 1

Geplaatst

Apollo (de Griekse god van de zon, voorspellingen, muziek en geneeskunde) is weer menselijk geworden. Waarom, weet hij zelf niet eens meer precies. Hij heeft al veel dingen fout gedaan waarvoor zo’n passende straf mogelijk is. Maar dat is niet al te belangrijk. Wat overigens wel belangrijk is, is dat hij menselijk is. En niet zoals de vorige keren, (ja, hij is al eens eerder menselijk geweest) toen hij nog een klein pieterig peutertje magie had. Nu had hij niks meer, behalve jeugdpuistjes en vetrollen. Als je het je afvraagt, ja, dat is ook heel belangrijk. Helaas is het eenmaal zo en dat kunnen we niet veranderen. Bij de vorige keren moest Apollo een aantal jaar bij een meester werken waardoor hij weer goddelijk zou worden.
Zodra hij de aarde had bereikt, had hij al meteen een meester gevonden, Meg. Een klein meisje die een fruitkarpos kon oproepen. Meg is een halfgod, daardoor zijn ze verplicht om naar Kamp Halfbloed te gaan. Ook Apollo gaat daarheen, misschien weten zij een manier om weer menselijk te worden?
Helaas wil het leven nooit eens meewerken; er zijn ziektegeesten die hen willen vermoorden en die kunnen helaas niet dood. Dit is het moment dat Meg haar karpos oproept; hij verslindt de ziektegeesten zonder een ziekte te krijgen.
Ze komen heelhuids aan in Kamp Halfbloed, waar Apollo hoopt dat een halfgod hem kan helpen. Meg zou hier eigenlijk moeten blijven, maar daar denken ze nog niet aan.
Apollo komt te weten dat hij het orakel van Delphi zou moeten vrijmaken van een grote slang, maar hij is nu menselijk, hoe moet hij dat doen? En Meg dan? Zal zij groot worden?

Dit is een heel goed boek, het is spannend en leuk. Er is alleen één kleine maar: dit boek is in de ik-vorm geschreven. Op zich is dat niet zo erg, maar dat vind ik wat minder fijn lezen. Voor de rest is het een leuk boek. Ik zou dit boek toch maar een 8 geven, (wat een heel mooi cijfer is) het is een fantasie boek waar ik veel van houd. In dit boek zitten veel fantasie mensen/wezens, ook speelt het zich af in de moderne wereld. Apollo komt namelijk in het huidige New York terecht!

(Silvester vindt het leuk als je deelt.)
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *